skip to main |
skip to sidebar
Reteta culinar.ro (shumaila)
Aluat:
25 g drojdie
300 lapte
25 g unt
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
100 gr gris
330 gr faina
Umplutura:
200 gr masline negre
5 catei usturoi
cascaval ras
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, cu zahar. Se pune intr-un bol cu restul ingredientelor si se framanta. Se lasa la dospit pentru o ora. Aluatul framantat si dospit se imparte in doua. O parte se intinde si se presara cu cascaval ras, masline si usturoi pisat. Se intinde cealalta jumatatea deasupra si se apasa bine cu sucitorul sa iasa aerul apoi se taie fasii subtiri. Se rasucesc si se pun in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor la temperatura mare pana se rumenesc.
Mnnnnnnnnnnnnnnnnniaamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
RăspundețiȘtergereVreau si eu..........
care ar fi rolul grisului, av vazut ca in reteta initiala nu era gris, doar faina din grau dur si faina alba simpla.
RăspundețiȘtergereVlad, adaugarea grisului compenseaza lipsa fainii din grau dur. Si la una dintre retetele de blat de pizza a lui Jamie se foloseste gris, proportia fiind de 80% faina alba si 20% gris.
RăspundețiȘtergere