miercuri, 25 martie 2009

Supa de cartofi cu usturoi


Dupa o reteta www.nibbledish.com

Ingrediente:
6 cartofi
1 ceapa
6 catei de usturoi
6 felii de sunca afumata
150 ml lapte
1 lingura pasta de ardei
delikat
piper, boia

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga sunca afumata taiata marunt, apoi cateii de usturoi taiati pe jumatate. Se adauga cartofii taiati cubulete, apoi apa si delikat. Se lasa sa fiarba. Cand cartofii sunt fierti, se scot cateva bucati, se piseaza si se adauga peste laptele. Se toarna compozitia in supa, se adauga pasta de ardei si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Eu am servit supa presarata cu ceapa verde si cascaval ras. Foarte buna :)

4 comentarii:

  1. Trebuie sa o incerc si eu ca prea bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana, ma bucur ca ti-a facut cu ochiul supica mea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta supa....de aici
    (http://www.nibbledish.com/people/blakemakes/recipes/garlic-goodness-soup)zici ca e?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu anonim, este "adaptata" dupa retata asta:

    http://www.nibbledish.com/people/badteedy/recipes/roasted-garlic-potato-soup

    RăspundețiȘtergere