miercuri, 7 octombrie 2009

Biscuiti venetieni





Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.

Ingrediente:
300 gr faina
150 gr zahar
3 galbenusuri
60 gr unt
2 linguri de apa
esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !

6 comentarii:

  1. mama mia da se vede ca de mult nu am mai intrat pe aici . Vai ce de minunatii ai mai facut . Felicitari . Am iar cateva teme de casa :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sorina ! Te mai astept pe la mine sa "furi" idei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. che belli!! complimenti!!io abito a Padova!
    ciao ciao ciao!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grazie Federica ! L'azienda in cui sto lavorando è di Vittorio Veneto :)

    RăspundețiȘtergere