Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.
Ingrediente: 300 gr faina 150 gr zahar 3 galbenusuri 60 gr unt 2 linguri de apa esenta de vanilie coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica
Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
mama mia da se vede ca de mult nu am mai intrat pe aici . Vai ce de minunatii ai mai facut . Felicitari . Am iar cateva teme de casa :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Sorina ! Te mai astept pe la mine sa "furi" idei :)
RăspundețiȘtergereche belli!! complimenti!!io abito a Padova!
RăspundețiȘtergereciao ciao ciao!
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereGrazie Federica ! L'azienda in cui sto lavorando è di Vittorio Veneto :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Iulia ;)
RăspundețiȘtergere