Aluat: 250 gr unt 500 gr faina 1 ou 1 lingura otet sare Umplutura: 500gr ciuperci 2 legaturi ceapa verde 1/2 legatura marar sare, piper, boia 150 gr telemea
Se framanta aluatul si se lasa la rece pentru 1 ora. Intre timp se calesc ceapa verde si ciupercile (eu am avut un mix de ciuperci champignon si pleurotus), se adauga mararul tocat si se condimenteaza. Se imparte aluatul in patru si se intind foi rotunde. Se aseaza in forma in urmatoarea ordine: foaie - umplutura - foaie - telemea rasa - foaie - umplutura - foaie. Se coace pentru aproximativ 30 de minute.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu