marți, 17 februarie 2009
Treccia ripiena sarata
Reteta culinar.ro (Laura)
Ingrediente:
500 gr faina
35 gr zahar
50 gr unt
15 gr sare
20 gr drojdie proaspata
250 gr apa
sos de rosii
mezeluri feliat
felii branza topita
1 galbenus
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta. Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, restul de zaharul, sarea si restul de apa. Dupa 5 minute de framantat punem aluatul intr-un bol acoperit si il punem pentru o ora intr-un loc caldut Intindem aluatul. Cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem. Taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase. Ungem partea centrala cu sos de rosii, si asezam apoi alternativ felii de mezel si branza topita. Se impletesc fasiutele. Ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pt 30 minute la 200 grade.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
woow, ce fain arata. E de-a dreptul apetisanta. F. interesant modelul.
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat testata.
Uitandu-ma la imagine, am zis "pare complicata de facut", dar citind reteta, m-am linistit :)
Poate luni o voi practica si-ti dau raportul cum a iesit.
tks 4 all.
Multumesc Fely ! Este chiar foarte simplu de facut, dar de efect :) Poti sa pui cam ce vrei ca umplutura, chiar si dulce ;) Sa ai spor ! O saptamana minunata iti doresc.
RăspundețiȘtergere