sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Supa - gulyas de porc cu galusti





Dupa o reteta din cartea "Hungarian Cuisine" (Gulyasleves csipetkevel)

Ingrediente:
500 gr carne de porc
1 ceapa mare
1 rosie
1 ardei
4 catei de usturoi
sare, piper, boia, chimen macinat
2 morcovi
4 cartofi mari
1 ou
2 linguri faina
patrunjel verde

Se curata ceapa, ardeiul si usturoiul si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei si se adauga carnea taiata cubulete. Se lasa la calit pana ceapa devine sticloasa, apoi se adauga condimentele si se amesteca bine. Se adauga rosia decojita si taiata cubulete, apoi morcovii rondele si cartofii cubulete. Se adauga apa cat sa acopere si se lasa la fiert la foc mic.
Se amesteca bine oul cu faina, iar cand legumele sunt fierte, se dauga in supa cate o lingurita din compozitia de ou cu faina. Se mai lasa la fiert 3-4 minute.
La servire am presarat deasupra patrunjel verde si usturoi tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu