marți, 28 iulie 2009

"Chiftelute" de dovlecel la tava





Ingrediente:
2 dovlecei
5 catei de usturoi
delikat, piper, boia
150 gr branza sarata
1 ou
5 felii de paine
pesmet

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se obtine o compozitie din care se pot modela chiftelute. Se mai adauga condimente dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie ca era foarte sarata branza).

Acuma, cine nu are atata rabdare (ca mine de altfel in acel moment) poate turna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet. Daca aveti rabdare, formati chiftelutele si le asezati in tava pe hartie de copt. Se coc aprox 30 de minute. Am servit cu cartofi pai si sos se smantana cu usturoi si marar. Foarte bun !

6 comentarii:

  1. veramente molto buono!!! complimenti!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari! Foarte interesanta prezentarea ta! Nici n-as incerca sa modelez chiftelute pentru ca e mai interesant asa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta si inca ceva nou cu dovlecei...O seara placuta ! Cami

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Lavinia ! Este foarte bun si se face si repede ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Cami ! O zi faina sa ai !

    RăspundețiȘtergere