Reteta culinar.ro (Poca)
Ingrediente:
500 gr faina
250 gr unt
40 gr zahar
15 gr sare
un sfert de pahar lapte caldut
15 gr drojdie uscata
1 ou
In paharul de lapte caldut se pune drojdia, o lingura din cantitatea de faina si se amesteca, apoi se lasa 5 minute. Intr-un castron se pune untul topit, zaharul, sarea, oul intreg si compozitia de drojdie. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se incorporeaza usor si faina, in timp ce se amesteca in continuare. Se framanta pana cand devine un aluat elastic. Se lasa aluatul in castron pentru 10 minute. Se iau bucatele din aluat, se dau forme rotunde si se aplatizeaza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut. Se baga tava la cuptorul incins la 160 de grade, unde se lasa 20-25 de minute
Baigli cu nuca si mac la tava
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu