miercuri, 18 februarie 2009

Pogacele fragede

Reteta culinar.ro (Poca)

Ingrediente:

500 gr faina

250 gr unt

40 gr zahar

15 gr sare

un sfert de pahar lapte caldut

15 gr drojdie uscata

1 ou


In paharul de lapte caldut se pune drojdia, o lingura din cantitatea de faina si se amesteca, apoi se lasa 5 minute.
Intr-un castron se pune untul topit, zaharul, sarea, oul intreg si compozitia de drojdie. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se incorporeaza usor si faina, in timp ce se amesteca in continuare. Se framanta pana cand devine un aluat elastic. Se lasa aluatul in castron pentru 10 minute. Se iau bucatele din aluat, se dau forme rotunde si se aplatizeaza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut. Se baga tava la cuptorul incins la 160 de grade, unde se lasa 20-25 de minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu