joi, 30 iulie 2009

Ghiveci de legume cu galusti




Ingrediente:
1 ceapa
2 ardei (rosu/galben)
1 dovlecel
1 vanata
1 rosie
1 lingura pasta de tomate
delikat, piper, boia
1 ou
2 linguri de faina

Se toaca ceapa si ardeii si se calesc. Se adauga dovlecelul si vanata taiate cubulete, rosia cubulete, putina apa, apoi pasta de tomate si condimentele. Se freaca oul cu faina si cu o lingurita se pune din compozitie in tigaie. Dupa ce galustii sunt facuti, se amesteca bine. O mancare rapida si usoara.

7 comentarii:

  1. Suna tare fain....oare n-ar merge,in loc de dovlecei,niste cartofi?sau ar dura mai mult fiertul legumelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ana-Maria ! Sigur ar merge si cu cartofi. Dar trebuie fierti putin inainte, nu prea mult sa nu se zdrobeasca dupa aia. Nu cred ca ar dura cu mult mai mult, inca 15 minute pentru curatatul si fiertul cartofilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahaaaa...asta sa fie impedimentul:-D,curatatul si oleaca fiertul.
    Am acasa una bucata barbat ciufut,care toata scoala militara a halit dovlecei cu dovlecei,dimineata la pranz si seara si cu "binecuvantatul" orez....asa ca a zis ca dovlecei,orez si varza,sa nu mai vada cat o trai pe lumea asta...:-D,asa ca ma conformez,nu?!
    Multumesc frumos de informatie!

    RăspundețiȘtergere
  4. oooo,ce ploaie de legume!imi place!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Alison ! Ana-Maria, cu multa placere ;) Ce sa faci, trebuie sa le facem pe plac si sotilor, nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu imi este clar cum se fac galustii

    RăspundețiȘtergere
  7. Bati oul, adaugi faina, amesteci bine sa nu ramana cocoloase. Iei din compozitie cu lingurita si pui din loc in loc in tigaie. lasi putin sa se inchege si apoi amesteci.

    RăspundețiȘtergere