marți, 4 august 2009

Barbusa cu prune






Reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

Ingrediente:
300 gr faina
200 gr unt
6 oua
250 gr zahar
50 ml smantana
scortisoara
1 kg prune

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si se adauga compozitia cu smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, ridicand marginile. Se aseaza prunele si se toarna peste compozitia cu smantana. Se coace aprox 40 de minute.

A iesit foarte buna, numa se topeste in gura :)

24 de comentarii:

  1. Arata super si e usor de facut.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. e incredibila reteta. O fac si eu imediat ce se coc prunele in gradina :)

    Smantana de gatit sau dulce?

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc fetelor ! Ari, eu am folosit smantana de gatit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place prajitura asta!
    Am salvat reteta ,multumesc!
    Multe salutari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicoleta, ma bucur ca iti place si sper sa o incerci ca este tare buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne Ala, nu rezist, arata nemaipomenit si mai ma dau in vant si dupa praji'...felicitari, am s-o fac cu siguranta, mersi de idee.muah!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Ducesa ! Ti-o recomand ;) Cred ca se poate face si cu alte fructe daca ai alte preferinte.

    RăspundețiȘtergere
  8. am salivat de am facut inundatie pe aici...

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Atunci poate o prestezi si tu ;) Se face tare usor si merita, iti garantez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Astazi am reusit sa fac aceasta prajitura..
    Arata fain, chiar daca s-a lasat bezeaua :)).
    Sper sa fie si buna la gust. Inca nu am apucat sa o degust...este fierbinte.
    Multumesc pt toate retetele faine care le faci.
    Spor la tb.

    RăspundețiȘtergere
  11. In sfarsit, in sfarsit....am taiat prajitura..e delicioasa, se topeste in gura. F buna , intr-adevar. Am facut cu mere ca asa a vrut printisorul meu de 11 anisori.
    Tin sa te anunt ca el a framantat aluatul;)
    Te pup.
    Apropo, daca ai o reteta buna de ''ciorba de burta'' nu ezita sa mi-o prezinti.
    Sotul meu e ''mort'' dupa ciorba de burta. Ii place f. mult. Am mai incercat noi sa facem dupa retete, dar...degeaba, gustul nu-l avea asa cum noi stiam.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fely, ma bucur ca v-a placut :) Trebuie sa fie tare buna si cu mere. Am sa incerc si eu varianta asta. Asa se lasa bezeaua, ca este cu smantana, nu este o bezea normala. Transmite-i felicitarile mele baiatului tau harnicut !

    Ciorba de burta eu nu fac deoarece sotului nu-i place, asa ca pentru o persoana n-are sens. Cand am pofta mananc in oras. Mama mea face o ciorbica foarte buna, dar parca tot nu are gustului celei de la restaurant ... Daca vrei pot sa-i cer ei reteta.

    RăspundețiȘtergere
  13. am facut si eu dar cu mere si bezeaua nu mi sa lasat a iesit perfecta....se topeste in gura

    RăspundețiȘtergere
  14. Claudia, ma bucur ca ai incercat reteta si ca v-a placut ! Sigur este tare buna si varianta cu mere :)

    RăspundețiȘtergere
  15. data vitoare a-m sa fac portie dubla in tava mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Super reteta, am s-o fac si eu cand apar prunele, arata tare bine, cum s-au inmuiat prunele alea zemoase

    RăspundețiȘtergere