duminică, 29 martie 2009

Tocanita de soia cu garnitura de orez cu curry


Garnitura de orez dupa o reteta Bucatar maniac

Tocanita:
200 gr soia cubulete
200 gr ciuperci
3 cepe rosii mici
3 fire ceapa verde
1 legatura marar
patrunjel verde
4 linguri bulion
sare, piper, boia
condiment de gulas
Garnitura de orez:
1 cana orez
3 cani supa de legume
2 morcovi
1 ceapa mica
1 lingura curry
100 gr cascaval

Se pun cubuletele de soia in apa fierbine cu sare si se lasa acoperit sa se inmoaie. Apoi se varsa in sita si se lasa la scurs. Se toaca ceapa si se pune la calit. Se adauga ceapa verde, ciupercile baiate bucatele (eu am avut pleurotus) si soia. Se adauga apa cat sa acopere, bulionul si condimentele. Se lasa pe foc 10-15 minute, se adauga condimentele, apoi mararul si patrunjelul tocate marunt.

Pentru garnitura, ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovii dati prin razatoare, apoi orezul. Se adauga supa de legume (eu am avut apa cu delikat) treptat, amestecand ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Cand este gata, se adauga curry-ul, cascavalul ras si patrunjelul tocat.

3 comentarii:

  1. super! daca ai bagat cascaval, incearca sa bagi si niste ciuperci champignon. Eu asa fac si il bag si putin la cuptor dupa ce e gata. Oricum e super. Si arata minunat.

    RăspundețiȘtergere
  2. scuze, acuma aam vazut ca ai bagat ciuperci in tocanita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc ! Am sa incerc si varianta la cuptor si cu ciuperci.

    RăspundețiȘtergere