Reteta reteteculinare.ro (Nicoleta)
Aluat:
250 gr faina
30 gr zahar
100 gr unt
1 ou
sare
Umplutura:
3 mere
1 ou
1 galbenus
30 gr faina
70 gr zahar
250 ml lapte
coaja de lamaie rasa
1 zahar vanilat
Se face un aluat si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp, se freaca cu mixerul ouale cu zaharul pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. Se adauga apoi laptele, putin cate putin. Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tartaunsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se aseaza feliile merele in ordine, una dupa alta. Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit. Se coace la o temperatura de 180C timp de 40-45 min.
In seara asta am facut tascute cu gem si prajit. de mai sus...au iesit bune, bune.
RăspundețiȘtergereCrema e de efect peste mere, buna ,buna...
multumesc.
cu drag,
fely
Draga Fely, ma bucur ca v-au placut ;) Amandoua sunt delicioase !
RăspundețiȘtergereda nui ceva special dar ii foarte buna .....si simplu de facut.....
RăspundețiȘtergere