Aluat: 500 gr faina 1 oua 1 cub drojdie 125 ml lapte 75 gr unt 3 linguri zahar 1 zahar vaniliat Umplutura: coaja rasa de lamaie 400 gr branza dulce stafide zahar dupa gust 2 oua
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Separat se incalzeste laptele si se adauga untul sa se topeasca. Se framanta un aluat mai moale si se lasa sa creasca 40 de min.Se imparte in 2 si se intinde o foaie. Branza se amesteca cu stafidele, coaja de lamaie, ouale si zaharul, si se aseaza uniform peste aluat. se ruleaza si se taie feliiSe pun bucatile in tava unsa si tapetata cu faina si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Eu am uitat sa le ung cu ou, asa nu nu mi-au iesit prea rumenite.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
yummy :)
RăspundețiȘtergereimi trimiti si mie?
Diana