Aluat: 400 gr faina 200 gr unt 1/2 praf de copt 6-7 linguri lapte 50 gr zahar Umplutura: 500 gr mac 250 gr zahar 600 ml lapte 80 gr gris 80 gr amidon 4 albusuri coaja de lamaie
Framantati un aluat din toate ingredientele. Din 3/4 se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Din 1/4 se intinde o foaie care se taie in fasii subtiri. Laptele se pune la fiert cu zaharul. Se adauga macul macinat, apoi grisul si amidonul, amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se adauga albusurile batute spuma si coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul in tava, iar peste se aseaza fasiile de aluat in forma dorita. Eu mai am de lucrat la design :) Sau impartiti aluatul in doua si puneti o foaie sus, una jos. Se coace pentru 35-40 de minute la 180C, in cuptorul preincalzit.
Dough: 400 grams flour 200 grams butter 1 / 2 baking powder 6-7 tablespoons milk 50 gr sugar Filling: 500 gr poppy seeds 250 g sugar 600 ml milk 80 gr semolina 80 g cornstarch 4 egg whites lemon peel
Preheat oven to 180°C. Mix all ingredients into a smooth dough and cut in four. Roll out 3/4 and put in a buttered form. Boil milk with sugar, add grated poppy and wheet groat. After poppy cooled down add lemon zest and beaten egg whites. Pour poppy into the baking form and cover it with stripes cut out from the rest of the dough. Bake for 35-40 minutes.
Asta nu e ca linzerul cu mac? Imi place macul enorm si tot caut o reteta cu mult mac. Si asta pare numa buna de incercat! Se poate folosi faina in loc de amidon?
Ioana, in reteta originala era umplutura cu mac intre 2 foi. Eu m-am gandit sa experimentez :) Ma gandesc ca merge si cu faina, numai sa ai grija sa nu iasa prea tare compozitia. Si mie imi place tare mult macul :)
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Asta nu e ca linzerul cu mac? Imi place macul enorm si tot caut o reteta cu mult mac. Si asta pare numa buna de incercat!
RăspundețiȘtergereSe poate folosi faina in loc de amidon?
Ioana, in reteta originala era umplutura cu mac intre 2 foi. Eu m-am gandit sa experimentez :) Ma gandesc ca merge si cu faina, numai sa ai grija sa nu iasa prea tare compozitia. Si mie imi place tare mult macul :)
RăspundețiȘtergereMa intereseaza reteta, dar am o intrebare:Cu ce sa macina macul?
RăspundețiȘtergereDidona, eu macin macul in rasnita de cafea. Exista aparat de macinat mac, dar nu am. Eu zic ca iese bine si la rasnita.
RăspundețiȘtergereBuna-buna si aspectoasa prajiturica ta. Te asteapta un premiu pe blogul meu cand ai timp sa ma vizitezi. Pupici si duminica placuta!
RăspundețiȘtergere