Ingrediente: 350 gr faina 150 ml lapte 50 ml ulei 1 plic garant pentru aluaturi dospite 2 galbenusuri 250 gr jumari macinate sare, piper, chimen macinat
Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.
La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Ce inseamna garant?
RăspundețiȘtergereeu nu am auzit niciodata de asa ceva?
Este un amestec de drojdie uscata si praf de copt.
RăspundețiȘtergerehttp://www.google.ro -> "garant pentru aluaturi dospite" -> "Ma simt norocos"