vineri, 29 ianuarie 2010

Pogacele cu jumari




Ingrediente:
350 gr faina
150 ml lapte
50 ml ulei
1 plic garant pentru aluaturi dospite
2 galbenusuri
250 gr jumari macinate
sare, piper, chimen macinat

Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.

La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.

2 comentarii:

  1. Ce inseamna garant?
    eu nu am auzit niciodata de asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un amestec de drojdie uscata si praf de copt.

    http://www.google.ro -> "garant pentru aluaturi dospite" -> "Ma simt norocos"

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro