joi, 18 februarie 2010

Lasagna cu spanac si branza



Dupa o reteta din cartea "Dr. Oetker - German cooking today"

Ingrediente:
250 gr foi lasagna
300 gr branza telemea mai moale
50 gr cascaval
500 gr spanac congelat
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
sare, piper, nucsoara
Sos bechamel:
50 gr unt
50 gr faina
500 ml lapte
500 ml supa de legume
sare, piper, nucsoara

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se toarna putin cate putin laptele si supa, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu sos si se aseaza primul strat de foi, apoi un strat de spanac, unul de telemea rasa, sos si apoi din nou foi. Se continua cu straturile alternative, peste ultimul strat de foi turnand restul de sos. Se presara cu cascaval ras si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu