Foi: 100 gr zahar 150 gr unt 300 gr faina 4 galbenusuri 5 linguri apa 1/2 lamaie zeama si coaja rasa Umplutura: 500 gr branza de vaci 150 gr zahar 200 ml frisca lichida 300 gr capsuni
Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, zeama si coaja de lamaie, apoi faina. Se framanta bine si se intind 2 foi. Se coc pana incep sa se rumeneasca. Intre timp se prepara umplutura. Branza se freaca bine cu zaharul si apoi se incorporeaza frisca lichida batuta. Se intinde peste o foaie 1/3 din umplutura, peste care se aseaza capsunile taiate in jumatate. Se intinde restul de umplutura si se aseaza a doua foaie. Mie mi-au iesit foile cam tari, asa ca le-am insiropat putin cu lichior de ciocolata alba si am impachetat prajitura in folie de plastic. Am dat-o la frigider si a doua zi s-a putut taia ca lumea. Se orneaza dupa plac. Eu am pus deasupra un strat de spuma de capsuni si pe fiecare felie am asezat cate o jumatate de capsuna.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Oauu ce bunatati ai tu pe aici , da vad ca gatesti nu gluma! Foarte frumoasa ti-a iesit prajitura, felicitari !
RăspundețiȘtergerewow...are you hosting a party? Strawberry cake looks fabulous!
RăspundețiȘtergeremmmm....prajiturile cu capsuni sunt printre preferatele mele
RăspundețiȘtergere@ Amalia: Multumesc frumos :) Gatesc aproape zilnic ca am si un ajutor de nadejde ... la mancat bineinteles :)
RăspundețiȘtergere@ Angie: Thanks! There is no party here ... just me cooking for two :) I like when the food is looking good ;)
@ Antzu: Acuma ca tot este sezonul capsunilor am zis sa profit din plin ;) Mai am cateva retete delicioase tot cu capsuni.
Oh,de aici pot sa primesc o felie mai mare?!
RăspundețiȘtergerePoti sa le iei pe toate trei, Carmen :)
RăspundețiȘtergereWaww...Ce bine arataaaa!!!! Ma pui la treaba sa execut si eu praji tale bune:D
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha ! Spor la bucatarit ;)
RăspundețiȘtergere