sâmbătă, 21 februarie 2009

Tort de mere


Ingrediente:
1 kg mere
2 oua intregi
150 gr de zahar
200 de gr faina
50 gr de fructe seci(migdale, stafide)
esenta de vanilie
1 plic drojdie
coaja de lamaie
scortisoara

Se curata merele, se taie felii subtirii si se pun intr-un castron mare cu putina lamaie stoarsa. Se adauga fructele seci.
Se amesteca la mixer ouale cu zaharul, pana cand zaharul se topeste si se adauga esenta de vanilie.
Separat, se amesteca faina cu drojdia si se adauga la compozitia de oua si zahar. Se amesteca totul cu mixerul.
Adaugam la compozitia rezultata, coaja de lamaie data la razatoare.
Se uneste compozitia cu merele si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Se curata un mar, se taie felii subtiri si se orneaza deasupra. Se presara scortisoara.
Se pune la cuptor la 180C pentru 50 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu