joi, 19 martie 2009

Burritos la cuptor/ Baked burritos






Reteta burritos tasteofhome.com
Reteta tortilla angiesrecipes.blogspot.com

Tortilla:
240 gr faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
sare
180 ml apa calduta
Burritos:
muschi de porc vidat
1 cutie ciuperci
1 ceapa
2 fire ceapa verde
legume congelate (mazare si porumb)
5 oua
200 ml smantana
100 gr cascaval
pesmet
sare, piper, boia

Se framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc intr-o tigaie neunsa. Se intorc atunci cand incep sa apara buline maronii. Aveti grija sa nu le coaceti prea tare. Oricum mai vin coapte si in cuptor. Prima facuta de mine s-a intarit prea tare si n-am putut sa o mai rulez. Se aseaza una peste alta in ordinea coacerii si se ung cat timp sunt calde cu putin unt.

Muschiul de porc se taie cubulete si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa tocata, ciupercile si apoi legumele congelate si condimentele. Se lasa la racit apoi se adauga cele 5 oua batute si amestecate cu smantana si o mana de pesmet. Se intind foile de tortilla si se pune umplutura pe mijloc. Se ruleaza si se prind cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cu cascaval ras. Eventual puteti sa le ungeti cu putina smantana si apoi sa presarati cascavalul. Se coc aproximativ 30-40 de minute. Verificati consistenta umpluturii. Umplutura ramasa am turnat-o intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet si am obtinut si un drob de legume si muschiulet de porc.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tortillas:
240 gr flour
2 tablespoons oil
1 spoon baking powder
salt
180 ml warm water
Burritos:
bacon
1 can preserved mushrooms
1 onion
2 green onions
frozen vegetables (peas and corn)
5 eggs
200 ml sour cream
100 grams cheese
breadcrumbs
salt, pepper, paprika

In a mixing bowl whisk together all the ingredients for tortilla till dough can be gathered into a ball.
Cover it with a plastic wrap and let rest for 15 minutes. Divide the dough into 8 even portions. Cover and set aside for a further 20 minutes.
Dust the work surface with flour. Pat each of dough into a circle and roll out the tortilla, working from the center out, until you have an 8-inch tortilla.
Heat up a skillet until very hot. Place in the tortilla and cook until it begins to blister.
Once they are done it should have lots of nice brown speckles.

In a skillet, cook bacon. Add minced onion, then mushrooms, then the frozen vegetables and spices.
Let it cool and then add the 5 eggs mixed with sour cream and breadcrumbs.
Spoon down center of tortillas and roll up. Place them into a baking dish. Sprinkle with cheese.
Bake for 30-40 minutes. Serve with sour cream.

6 comentarii:

  1. Fain arata! Sa stii ca ar trebui sa incerc si eu ca imi face cu ochiul combinatia asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ioana ! Arata bine si are si un gust fain. Si la umplutura poti sa faci diferite combinatii, cu ce iti place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca voi incerca si eu reteta asta in curand. Am niste niste premii pentru tine la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere