duminică, 31 ianuarie 2010

Cosulete cu salata





Dupa o reteta din cartea "100 Best Tapas"

Cosulete:
250 gr faina
150 gr unt
1 galbenus
3 linguri apa
sare
Salata:
morcov
mazare
ceapa
porumb
ardei rosu
ardei verde
maioneza
sare, piper

Pentru aluat, se amesteca faina su sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbnusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se lasa formele in frigider pentru 15 minute, apoi se coc aprox 15-20 de minute.

Se curata morcovul si se taie in cubulete mici. Se pune la fiert adaugand mai spre final si mazarea. Cand sunt fierte se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie si ardeii si ceapa in cubulete mici. Se amesteca toate legumele cu maioneza (1 galbenus, 1 lingurita de mustar, ulei) si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza salata in cosulete si se tin la rece.

7 comentarii:

  1. Ala minunate cosulete aperitiv ai facut,super,bravo,sa va fie de bine excursia la Barcelona :) te pup,duminica placuta sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow che meraviglia!!!! mmmmmmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  3. buna salata.....iar cosuletele sunt minunata....o idee foarte sic....pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos ! Ma bucur ca v-au placut ;)

    Grazie Federica !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce design super si de efect...iti vine sa tot mananci.
    Am sa incerc si eu aceasta reteta ca arata tare bine si-ti face cu ochiul de numa, spunand:"hai, ce mai astepti, devoreaza-ma." :))
    Multumesc si pt aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fely, iti multumesc si eu si ma bucur ca iti plac tartitele :) Si aluatul iese foarte bun, crocant.

    RăspundețiȘtergere