marți, 17 februarie 2009

Turta dulce de post



Reteta culinar.ro (Nick)

Ingrediente:

200 gr zahar

250 ml apa

250 gr faina

1 praf de copt

2 linguri miere

scortisoara,
ghimbir,
nucsoara


Zaharul se caramelizeaza, se adauga mierea, apoi apa si se lasa pe foc pana se topeste. Se lasa la racit.
Se amesteca faina cu praful de copt si aromele. Se adauga sirolul de zahar ars. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se face o glazura de zahar si se toarna peste turta dulce.

5 comentarii:

  1. cum se caramelizeaza zaharul si cum se face glazura de zahar? scuze, eu nu prea le am cu gatitul :(

    RăspundeţiȘtergere
  2. si cat se tine la cuptor? glazura se pune inainte sau dupa cuptor?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Se pune zaharul intr-o tigaie la foc mic si se lasa pana incepe sa se topeasca si devine maroniu (nu foarte inchis ca se amareste).

    La cuptor se tine in jur de 30-40 de minute, acuma depinde si de cuptor. Oricum, poti sa faci testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

    Glazura de zahar se obtine din zahar pudra amestecat cu foarte putina apa sau zeama de lamaie, dupa preferinta. Se pune peste praji dupa ce se raceste.

    RăspundeţiȘtergere