vineri, 20 februarie 2009

Prajitura cu crema de nuca si cafea

Blat:
6 oua

6 linguri zahar

150 g nuca prajita si macinata

2 linguri faina

1 praf copt

esenta de vanilie

Crema:

200 gr unt

200 gr zahar farin

2 oua

2 lingurite de nes

150 gr nuca prajita si macinata


Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia.
Se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata. Se unge o tava, se toarna compozitia si se da la cuptor. Intre timp preparam crema. Untul se freaca pana devine spuma cu zaharul. Se adauga ouale, nessul si nuca si se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se toarna crema peste blatul rece, se niveleaza si se orneaza cu cacao. Se tine la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu