marți, 17 februarie 2009

Grisine crocante



Reteta culinar.ro (shumaila)

Aluat:

25 g drojdie

300 lapte

25 g unt

2 lingurite sare

1 lingurita zahar

100 gr gris

330 gr faina

Umplutura:

200 gr masline negre

5 catei usturoi

cascaval ras


Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, cu zahar. Se pune intr-un bol cu restul ingredientelor si se framanta. Se lasa la dospit pentru o ora.
Aluatul framantat si dospit se imparte in doua. O parte se intinde si se presara cu cascaval ras, masline si usturoi pisat. Se intinde cealalta jumatatea deasupra si se apasa bine cu sucitorul sa iasa aerul apoi se taie fasii subtiri. Se rasucesc si se pun in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor la temperatura mare pana se rumenesc.

3 comentarii:

  1. Mnnnnnnnnnnnnnnnnniaamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    Vreau si eu..........

    RăspundețiȘtergere
  2. care ar fi rolul grisului, av vazut ca in reteta initiala nu era gris, doar faina din grau dur si faina alba simpla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vlad, adaugarea grisului compenseaza lipsa fainii din grau dur. Si la una dintre retetele de blat de pizza a lui Jamie se foloseste gris, proportia fiind de 80% faina alba si 20% gris.

    RăspundețiȘtergere