duminică, 14 iunie 2009

Gem de capsuni




Ingrediente:
1 kg capsuni
1 lamaie
1 pachet Zahar Gelifiant Extra 2:1 Dr. Oetker

Capsunile se spala, se scot coditele si se taie bucatele. Se pun intr-o cratita, se scurge zeama de la o lamaie si se amesteca bine cu zaharul gelifiant. Se pun la fiert pana se obtine o pasta, aproximativ 15-20 de minute. Gemul fierbinte se toarna in borcane.

A fost primul gem facut de mine :) A iesit foarte bun, poate putin cam dulce pentru gustul meu.

12 comentarii:

  1. Bravo! Harnicuta gospodina! Deja incepi aprovizionarea pentru iarna. Aceasta este si reteta mea de gem. Te pup si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  2. yamy, yamy,... gem de capsuni, delicios
    eu am ratat capsunile, m-am trezit cam tarziu si au sarit preturile :(
    incearca pe viitor la 1kg de capsuni pune 700gr. zahar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bien arata gemul tau. Apropo la ce ii spui tu zahar gelifiant. Eu faccu gelfix de la dr oetker nu cred ca e acelasi nu? Am postat pe blog la mine dulceata mai demult e si poza. Oare e acelasi cu ce ai folosit tu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite aici e reteta mea . http://al3xandra-miches.blogspot.com/2009/04/dulceata-de-capsuni-in-5-minute.html E tot asa? Eu am pus 500 gr zahar la 1kg de caspuni si mi s-a parut ok.Data viitoare o sa incerc cu capsuni bucati ca imiplace cum arata a ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari ! Arata foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Nana: Multumesc ! Mai trebuie sa fac cateva randuri, ca deja am papat jumate din el :)

    @ Diviana: Multumesc ! Prea mult pentru mine 700 gr :) Mi s-a parut un pic prea dulce si cu 500.

    @ Anne: Multumesc frumos !

    @ Sorina: Multumesc ! Si gemul tau arata foarte bine ;) Pachetul de zahar gelifiant contine 500 gr de zahar si gelfix. Cred ca este tot una daca folosesti un plic de gelfix si adaugi tu zaharul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am probat niciodata din ala dar mi-ai dat o idee . Sa vad daca gasesc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Uau ce bine arata gemul tau. Ieri am prestat si eu unul de coacaze rosii. Eu l-am facut tot cu zahar gelifiant de la Dr Oetker dar pentru diabetici ca al meu sot sufera de aceasta boala. Dar tare bine a iesit. Mi-am cumparat si zahar gelifiant 2:1 si vreau sa execut si eu unul normal de capsune. Tu le-ai pus la fiert toate odata? Altii mai zic sa pui un pic de zahar si dupa aceea sa adaugi restul cand fierbe.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Ioana ! A iesit foarte bun, au mai ramas si ici colo niste bucatele de capsuni. Eu am amestecat capsunile taiate bucatele peste care am scurs zeama de lamaie cu zaharul gelifiant si le-am pus pe foc. Cred ca a iesit tare bun si gemul de coacaze ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine. Vreau sa fac si eu la masina de paine gem de gutui, daca mai gasesc la piata. Chiar nu stiam ca se gaseste zahar gelifiant. Multumesc de ajutor. www.cccris.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro