marți, 13 octombrie 2009

Chec cu gem



Dupa o reteta http://bettina-bianca.webs.com

Ingrediente:
3 oua
2 cani faina
1/2 cana ulei
1 cana lapte
1 cana zahar
4 linguri de gem (eu am pus de caise)
1 praf de copt (eu am pus o lingurita de bicarbonat)

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina, praful de copt si gemul. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aprox 30 de minute la 180C.
Eu am taiat prajitura in cuburi, am desfacut capacul si am uns-o cu gem. Foarte gustoasa !

22 de comentarii:

  1. Cat de frumoasa e!!!!!!!!! :)
    Felicitari, Ala, e deosebita! ...spune-mi te rog cum ai facut "floarea" de gem de deasupra?!
    ...pur si simplu, cu lingurita, ca par cu adevarat niste petale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Laura ! Ma bucur ca iti place ;) Are un gust minunat si este atat de pufoasa :) Pentru floarea de deasupra, am o forma de inox, decupata ... am asezat-o deasupra si doar am nivelat cu gem.

    RăspundețiȘtergere
  3. ca de obicei,ala,la mare inaltime!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ala, am nevoie de ajutorul tau! Pe blogul meu, exista prieteni care vor sa-mi posteze mesaje cu numele lor(prenume), dar nu le accepta decat si cu url.Stii cum se face? Am vrut sa le scriu administratorilor, dar nu gasesc nici o adresa de-a lor.Please, help! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. ..iar prajitura e atat de frumoasa!!...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Shari ! Pentru problema anterioara ... ti-am lasat mesaj pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ala, multumesc !Ai fost atat de amabila!...Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  8. super reteta ta chec cu gem.sigur zilele acestea o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. De cand incerc sa scap de niste kile in plus...ma auto flagelez intrand la tine in blogg!Tocmai de aceea ai doua premii la mine...te invit,cu drag,sa le ridici!:))

    RăspundețiȘtergere
  10. am uitat sa te intreb ai pus si cacao?de ce este asa inchis la culoare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Adina ! Merita incercat ca este tare bun :) Nu am pus cacao, de la gem are culoarea asta (desi inainte de coacere compozitia este deschisa la culoare). Si la gust zici ca are si zahar ars ... yammy !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana-Maria, iti multumesc frumos pentru premii ! Mult succes cu slabitul ! Eu am cam renuntat ... :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Ala, te invit pe blogul meu sa-ti vezi nebuna!

    Floarea nebuna! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata extrem de bine (ca tot blogul, de altfel)!

    In alta ordine de idei, multumesc mult pentru avertizare, am intrat pe blogul respectiv,
    dar nu cred ca a luat reteta de la mine,
    ci mai degraba de aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-legume/geagic-salata-turceasca.html
    O sa vezi ca este, practic, acelasi text.
    Normal era sa fi indicat sursa, desigur. Ce pot sa spun... ramanem oricum in alerta si
    multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Mononoke ! N-ai pt ce ... dar poza era de la tine, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  16. buna reteta.sa sti ca, checul tau a avut mare succes. l am facut de 2 ori in 2 zile.delicios. felicitariiiii.pooop.

    RăspundețiȘtergere
  17. Adina, multumesc ! Ma bucur tare mult ca ti-a placut :)

    RăspundețiȘtergere