marți, 13 octombrie 2009
Chec cu gem
Dupa o reteta http://bettina-bianca.webs.com
Ingrediente:
3 oua
2 cani faina
1/2 cana ulei
1 cana lapte
1 cana zahar
4 linguri de gem (eu am pus de caise)
1 praf de copt (eu am pus o lingurita de bicarbonat)
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina, praful de copt si gemul. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aprox 30 de minute la 180C.
Eu am taiat prajitura in cuburi, am desfacut capacul si am uns-o cu gem. Foarte gustoasa !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cat de frumoasa e!!!!!!!!! :)
RăspundețiȘtergereFelicitari, Ala, e deosebita! ...spune-mi te rog cum ai facut "floarea" de gem de deasupra?!
...pur si simplu, cu lingurita, ca par cu adevarat niste petale...
Multumesc Laura ! Ma bucur ca iti place ;) Are un gust minunat si este atat de pufoasa :) Pentru floarea de deasupra, am o forma de inox, decupata ... am asezat-o deasupra si doar am nivelat cu gem.
RăspundețiȘtergereSuperrr... Ala !
RăspundețiȘtergereMultumesc Ducesa !
RăspundețiȘtergereca de obicei,ala,la mare inaltime!
RăspundețiȘtergereAla, am nevoie de ajutorul tau! Pe blogul meu, exista prieteni care vor sa-mi posteze mesaje cu numele lor(prenume), dar nu le accepta decat si cu url.Stii cum se face? Am vrut sa le scriu administratorilor, dar nu gasesc nici o adresa de-a lor.Please, help! Multumesc!
RăspundețiȘtergere..iar prajitura e atat de frumoasa!!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Shari ! Pentru problema anterioara ... ti-am lasat mesaj pe blog ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison !
RăspundețiȘtergereAla, multumesc !Ai fost atat de amabila!...Thanks!
RăspundețiȘtergereCu multa placere ;)
RăspundețiȘtergeresuper reteta ta chec cu gem.sigur zilele acestea o incerc.
RăspundețiȘtergereDe cand incerc sa scap de niste kile in plus...ma auto flagelez intrand la tine in blogg!Tocmai de aceea ai doua premii la mine...te invit,cu drag,sa le ridici!:))
RăspundețiȘtergeream uitat sa te intreb ai pus si cacao?de ce este asa inchis la culoare?
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina ! Merita incercat ca este tare bun :) Nu am pus cacao, de la gem are culoarea asta (desi inainte de coacere compozitia este deschisa la culoare). Si la gust zici ca are si zahar ars ... yammy !
RăspundețiȘtergereAna-Maria, iti multumesc frumos pentru premii ! Mult succes cu slabitul ! Eu am cam renuntat ... :(
RăspundețiȘtergereAla, te invit pe blogul meu sa-ti vezi nebuna!
RăspundețiȘtergereFloarea nebuna! :)))))
Arata extrem de bine (ca tot blogul, de altfel)!
RăspundețiȘtergereIn alta ordine de idei, multumesc mult pentru avertizare, am intrat pe blogul respectiv,
dar nu cred ca a luat reteta de la mine,
ci mai degraba de aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-legume/geagic-salata-turceasca.html
O sa vezi ca este, practic, acelasi text.
Normal era sa fi indicat sursa, desigur. Ce pot sa spun... ramanem oricum in alerta si
multumesc inca o data!
Multumesc Mononoke ! N-ai pt ce ... dar poza era de la tine, nu ?
RăspundețiȘtergereShari, am vazut nebuna :) Bravo !
RăspundețiȘtergerebuna reteta.sa sti ca, checul tau a avut mare succes. l am facut de 2 ori in 2 zile.delicios. felicitariiiii.pooop.
RăspundețiȘtergereAdina, multumesc ! Ma bucur tare mult ca ti-a placut :)
RăspundețiȘtergere