vineri, 2 octombrie 2009

Ardei umpluti cu pui si telemea






Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

Ingrediente:
9 ardei
400 gr piept de pui tocat
200 gr telemea
1 ceapa
1 morcov
5 catei de usturoi
marar
2 rosii
delikat, piper, boia
100 ml smantana
2 lingurite sos de soia

Se taie capacele cu codita de la 8 ardei si se curata de interior. Eu am taiat putin si din partea de jos sa stea ca lumea in "picioare". Se amesteca pieptul de pui cu telemeaua rasa. Aprox 3/4 din morcov, ceapa si usturoi se dau pe razatoare si se amesteca cu carnea. Se adauga marar tocat si condimente. Se umplu ardeii cu acest amestec, se pun capacelele si se aseaza in tava. Se toaca apoi legumele ramase, plus ardeiul si rosiile, se condimenteaza si se pun in tava pe langa ardeii umpluti. Se presara marar tocat si se toarna 1 sau 2 cani cu apa. Se pun la cuptor si se lasa aprox 1 ora. Se servesc ardeii langa legumele din tava peste care se toarna smantana amestecata cu sos de soia.

6 comentarii: