miercuri, 11 noiembrie 2009

Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza




Dupa o reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

Ingrediente:
350 gr branza de vaci
7 oua
10 linguri de zahar
2 zahar vanilat
10 linguri ulei
450 gr faina
1 praj de copt
500 ml lapte
150 gr orez
150 gr nuca

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata marunt si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra compozitia cu orez si nuca si se coace aproximativ 40 de minute.

7 comentarii:

  1. Vaiiii,Ala,arata demential!E plina de calorii,dar cred ca e bestial de gustoasa!Pfuai,retinut....la prima ploaie zdravana o fac si eu!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ala,prajitura asta arata extraordinar! Iar aluatul de branza cred ca e foarte gustos.Iti urmaresc toate retetele, imi plac toate, dar unele sunt unice, au "stampila" ta, se vede...cum e si budinca de gris..Bravo,Ala, esti chef in bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Ana-Maria ! Poti sa o incerci ca este foarte buna ;)

    Shari, esti o draguta ! Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, s-a meritat sa astept pozele. Arata minunat.
    Deci, la treaba Fely.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Fely ! Putin cam seaca, dar cu un pahar de lapte este excelenta ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ni se fura retetele intr-un mod groaznic, si vad ca ati avut si dvs "onoarea"... :( Las linkul in cazul in care vreti sa reclamati respectivul site, facut in totalitate din retete furate de la persoane care muncesc din greu pentru a oferi gratis altora atatea minunatii. Romanul pana nu fura nu se simte bine... http://www.retetenet.com/prajitura-cu-orez-si-nuca-pe-aluat-de-branza/ Asta e una, insa cine stie cate v-au mai furat si dvs, ca si multor altora... Felicitari pt blog,tot ceea ce gasesc aici arata innebunitor de bine. Un week-end minunat, si va astept si pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa-ti mai zic ca imi place de numa' blogul tau??? Da, iti zic! Doar acum cateva zile te-am descoperit si te trec la blogroll sa fiu cu ochii pe tine de acum. Daca iti place si tie bucataria me, m-as bucura sa ma adaugi si tu in lista. De asemenea, te invit sa iei parte cu noi la provoarea lunii
    http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro