vineri, 5 februarie 2010

Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci





Ingrediente:
150 gr unt
120 gr cioco neagra
150 gr zahar
4 oua
180 gr faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
Topping:
280 gr caramele cu lapte
120 ml frisca lichida Hu-la-la
150 gr nuci prajite si maruntite

Se topeste untul si ciocolata, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga ouale si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine cele doua compozitii. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace aprox 30 de minute.
Intre timp se pun caramelele si frisca lichida la topit la foc mic, dupa care se adauga nucile. Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi turnam toppingul. Se pune la frigider pana se intareste. Super bun !

6 comentarii:

  1. Hmmm, arata delicioasa tare.
    Am o rugaminte, imi spui ce marime are tava in care ai facut prajiturica ?
    Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt atatea retete de Brownie, dar a ta arata minunat. Se vede "umezeala" aceea... care face deosebirea de negresa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi ploua in gura...nu m-as fi gandit la caramele....buna idee!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc ! Gazie Marsettina ! Intradevar o combinatie foarte reusita ;)

    Daniela, am folosit o tava rotunda cu diametrul de 32. A iesit destul de inaltuta, deci daca ai o tava putin mai mare nu e nicio problema.

    RăspundețiȘtergere