duminică, 10 mai 2009

Prajitura cu branza dulce / Black and white cheesecake



Dupa o reteta desertculinary.blogspot.com

Aluat:

230 gr faina

25 gr cacao

1 lingurita bicarbonat

100 gr zahar
1 zahar vanilat
2 oua
50 gr unt

esenta de vanilie

Umplutura:
500 gr branza

zahar praf dupa gust

1 ou

zeama si coaja rasa de lamaie
3 linguri gris

Se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa, se adauga zaharul, apoi ouale si untul. Se framanta bine, se impacheteaza in folie de plastic si se lasa o ora la frigider.
Intre timp se amesteca bine branza cu zaharul, se adauga oul, coaja si zeama de lamaie, iar apoi grisul.
Se intind 3/4 din aluat in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se aseaza umplutura, iar peste umplutura bucatele din restul de aluat. Se coace 45 de minute.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dough:
230 gr flour
25 g cocoa
1 spoon baking soda
100 grams sugar
1 vanilla sugar
2 eggs
50 gr butter
vanilla essence
Filling:
500 gr cheese
powdered sugar to your taste
1 egg
1 lemon juice and zest
3 tablespoons semolina

Mix the flour with cocoa and baking soda, add sugar, then eggs and butter. Mix well, pack in plastic sheet and leave in refrigerator one hour.
Meanwhile, mix the cheese with sugar, add the eggs, lemon juice and zest and semolina.
Stretch 3 / 4 of dough in the baking tray. Put the cheese filling and over the filling the remaining pieces of dough. Cook for 45 minutes.

13 comentarii:

  1. Arata super si imi inchipui ca e la fel de buna.. mmm. O duminica placuta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elisa ! Inca n-am gustat-o :) Sper ca e buna ... Este calda inca :)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine Ala!cred ca e super buna..:D
    ce cacao folosesti de a iesit asa inchisa la culoare?super interesanta combinatia de culori pare foarte apetisanta

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Cristina ! A iesit tare buna :) Am folosit cacao la plic de 50 de gr de la Darling.

    RăspundețiȘtergere
  5. Familiei mele ii place f.mult prajituta cu branza dulce si cu glazura din albus de ou, deasupra.
    Este bestiala.
    Daca vrei iti pot da reteta.
    Este usor de facut....nu-mi fac prbl.ca n-o sa-ti iasa, te descurci prea bn la bucatarit....ce mai, esti o adevarata bucatareasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fely, si noua ne place prajitura cu branza. Chiar maine vreau sa fac o praji cu orez si nuca pe blat de branza. Da-mi te rog si reteta ta, am sa o incerc cu siguranta ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmmmmmmmmmm, suna tare interesant "praji cu orez si nuca pe blat de branza".
    Sa pui poze, ti-am zis ca alea i-au ochiul.
    De abia astept sa vad cum arata.
    Faine, faine retete ai.
    Ma, daca stau bn si ma gandesc inainte nu ma dadeam in vant dupa gatit, dar acuma la ce-am vz...uit si de oboseala, de tot si cu drag ma pun la bucatarie.
    Dne ajuta.
    Faina idee ai avut cu blogul retetelor de gatit.
    Da-i inainte.
    Sunt convinsa ca ai "impins" multe femei spre gatit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prajitura cu branza dulce
    ingrediente:
    Blatul:
    - 4 galbenusuri
    - 6 linguri zahar
    - 6 linguri ulei
    - 6 linguri lapte dulce
    - 6 linguri faina
    - 1 praf de copt.
    Umplutura:
    - 0,5 kg branza dulce
    - 2 oua
    - 1 plic zahar vanilat
    - coaja rasa de la o lamaie
    - cateva stafide
    - zahar dupa gust.

    Mod de preparare:
    - Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia respectiva si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, cca 15,20'.
    In acest timp te ocupi de umplutura:
    - intr-un vas se pun toate ingredientele necesare umpluturii si se amesteca.
    Cand blatul este copt pe jumatate se scoate din cuptor si se pune deasupra lui,umplutura de branza dulce.
    Se baga din nou la cuptor si se reduce un pic temperatura la cuptor,se tine atata timp cat branza dulce face o crusta deasupra si este inchegata.
    In timpul acesta amesteci cele 4 albuse cu 200 gr zahar.
    Se scoate tava din cuptor si se pune deasupra spuma din albus de ou.
    Pt ultima oara se baga tava in cuptor si se mai lasa la copt pana albusul de ou se rumeneste putin.
    Deasupra eu am facut un mic model in zig-zag cu furculita.
    Arata super. E delicioasa.
    Nu e greu de facut. La aceasta prajiturica nu stai o clipa,esti mereu in actiune si merge f repede...
    Sper sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am uitat sa mentionez ca aceasta reteta este pt o tava de dimensiunea 34x24.
    Daca ai o tava mai mare poti pune 5 oua si mai adaugi cate o lingura de zahar,ulei,etc.
    Spor la tb.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fely, iti multumesc din suflet penru cuvintele frumoase ! Prajitura de care iti spuneam este in cuptor :) Am sa o postez saptamana viitoare. Multumesc frumos pentru reteta, am sa o incerc cu siguranta. Pare delicioasa ;)

    RăspundețiȘtergere