Ingrediente: muschi de porc usturoi sare, piper salvie ulei de masline sos de rosii Garnitura: cartofi 4 linguri ulei de masline sare, piper oregano 2 lingurite mustar 2 lingurite pasta de ardei iute
Se cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu ulei. Se pune in tava si se da la cuptor. Dupa 20 de minute se unge cu sos de rosii si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.
Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Se aseaza in tava si se toarna peste ei amestecul de ulei de masline, mustar, pasta de ardei iute si condimente. Se amesteca bine cu mainile si se pun la cuptor pana se rumenesc.
Oh, ce idee grozava pentru o friptura gustoasa si aromata! O sa fac si eu asa ca tine, inlocuind glazura mea obisnuita. Fara cartofi la garnitura, dar cu o dalata proaspata alaturi. Un weekend frumos, asa cum iti doresti!
Ana-Maria, eu n-am pus apa. Am pus carnea in vas de yena si am pus doar putin ulei si sos de rosii, si a mai lasat si carnea putina zeama. Acuma vezi si tu, daca e nevoie poti sa pui.
Elena, sigur ca poti sa adaptazi reteta dupa cum va place voua. Oricum o sa iasa delicios ;)
Acum am terminat si eu aceasta delicioasa mancare...a iesit f.buna. Combinatia de pasta ardei iute+mustar+ulei a facut cartofii atat de deliciosi...nu i-am facut niciodata asa preparati, dar ne plac f.mult. Multumesc draga. Iti doresc un inceput de saptamana cat mai bun.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
O ce minunatie de friptura Ala!!!
RăspundețiȘtergereSi ce bine arata!Te pup si un week+end reusit!
Minunat,Ala!Maine fac si eu asta , am pus muschiulet la dezghetat....Putina apa , in tava , nu ai pus?!
RăspundețiȘtergereOh, ce idee grozava pentru o friptura gustoasa si aromata! O sa fac si eu asa ca tine, inlocuind glazura mea obisnuita. Fara cartofi la garnitura, dar cu o dalata proaspata alaturi. Un weekend frumos, asa cum iti doresti!
RăspundețiȘtergereSalata am vrut sa spun, dar... viteza. Ma grabesc sa pun friptura la cuptor!
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor !
RăspundețiȘtergereAna-Maria, eu n-am pus apa. Am pus carnea in vas de yena si am pus doar putin ulei si sos de rosii, si a mai lasat si carnea putina zeama. Acuma vezi si tu, daca e nevoie poti sa pui.
Elena, sigur ca poti sa adaptazi reteta dupa cum va place voua. Oricum o sa iasa delicios ;)
Sa aveti pofta buna :)
Acum am terminat si eu aceasta delicioasa mancare...a iesit f.buna.
RăspundețiȘtergereCombinatia de pasta ardei iute+mustar+ulei a facut cartofii atat de deliciosi...nu i-am facut niciodata asa preparati, dar ne plac f.mult.
Multumesc draga.
Iti doresc un inceput de saptamana cat mai bun.
Multumesc si eu draga mea ! Ma bucur tare mult ca v-au placut ;) Si eu am facut pentru prima data cartofii in felul asta si tare mi-au placut :)
RăspundețiȘtergere