Ingrediente: 200 gr faina 100 gr unt 2 linguri zahar 1 zahar vanilat 1 ou 10 prune 1 lingura nuci pisate 1 albus 2 linguri gem de caise
Se framanta aluatul se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza o forma rotunda. Din restul de aluat se decupeaza forme patrate si se taie pe diagonala. Se lipesc triungiurile formate de marginea formei rotunde. Din aluatul ramas se taie o banda subtire care se aseaza la imbinarea lor. Se unge forma rotunda cu gem de caise si se aseaza prunele taiate in 6. Albusul se bate cu o lingurita de gem de caise si se unge tarta. Se presara nucile pisate. Se coace aproximativ 20 de minute. Simplu, rapid, usurel si delicios :)
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Ce fain arata :)
RăspundețiȘtergereHi Ala,
RăspundețiȘtergereMinunatä ti-a iesit. Si gustoasä si tare aspectoasä.Compliment
Salutäri Jacob
Delicios!
RăspundețiȘtergereVa multumesc !
RăspundețiȘtergere