Ingrediente: 250 gr faina 125 gr cascaval vegetal 125 gr unt 2 oua 2 linguri ierburi 1 lingurita sare susan
Se framanta un aluat din faina, unt, cascaval ras, un ou, ierburi (eu am folosit rozmarin si ierburi aromatice a la provence) si sare. Se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Se intinde apoi o foaie, se taie fasii care apoi se rasucesc, se ung cu oul batut si se presara cu susan. Se coc aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc.
Irina, in reteta originala scria "branza rasa". Eu am folosit cascaval vegetal, ca de asta am avut in casa. Am scris reteta exact cu ingredientele pe care le-am folosit eu. Ar trebui sa iasa foarte bune si cu cascaval normal, sau chiar branza telemea. Aluatul trebuie sa iasa mai tare, dar totusi usor de intins. Cascavalul vegetal pe care l-am folosit eu a fost destul de tare, asa ca daca folosesti un cascaval mai moale, ai putea sa adaugi in plus o lingura, doua de faina. Spor !
Si eu am facut dar cu aluat cumparat. Cred ca data viitoare incerc reteta ta, ca sigur e mai bun ce facem noi in casa decat ce gasim de cumparat! Pupici.
arata tare bine,acuma mam pus si eu sa il fac ,sa vedem ce o sa imi iasa,dar aluatul nu stiu de ce dar mi se rupea cand vroiam sa le dau forma,imi poti spuen de ce.nu am pus ceva suficient ,sau ?
Scuze Timea pentru raspunsul intarziat ... am fost in concediu. Cum ti-au iesit ? Nu stiu ce sa zic de aluat, ca s-a rupt ... Cum ti-a iesit aluatul? Prea moale, prea tare ?
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Imi place reteta. Ce s-ar intampla daca as pune cascaval normal?
RăspundețiȘtergereIrina, in reteta originala scria "branza rasa". Eu am folosit cascaval vegetal, ca de asta am avut in casa. Am scris reteta exact cu ingredientele pe care le-am folosit eu. Ar trebui sa iasa foarte bune si cu cascaval normal, sau chiar branza telemea. Aluatul trebuie sa iasa mai tare, dar totusi usor de intins. Cascavalul vegetal pe care l-am folosit eu a fost destul de tare, asa ca daca folosesti un cascaval mai moale, ai putea sa adaugi in plus o lingura, doua de faina. Spor !
RăspundețiȘtergereSi eu am facut dar cu aluat cumparat. Cred ca data viitoare incerc reteta ta, ca sigur e mai bun ce facem noi in casa decat ce gasim de cumparat!
RăspundețiȘtergerePupici.
ce bine arata Ala!!presimt ca maine o sa le fac si eu:))..
RăspundețiȘtergeresint la gust ca saleurile?arata tare bine,si-mi place ca sint cu susan.te pup.
RăspundețiȘtergereParadis, sticksurile mele sunt un fel de saleuri, doar ca sunt putin mai crocante pe exterior ca le-am lasat sa se rumeneasca bine.
RăspundețiȘtergerearata tare bine,acuma mam pus si eu sa il fac ,sa vedem ce o sa imi iasa,dar aluatul nu stiu de ce dar mi se rupea cand vroiam sa le dau forma,imi poti spuen de ce.nu am pus ceva suficient ,sau ?
RăspundețiȘtergereScuze Timea pentru raspunsul intarziat ... am fost in concediu. Cum ti-au iesit ?
RăspundețiȘtergereNu stiu ce sa zic de aluat, ca s-a rupt ... Cum ti-a iesit aluatul? Prea moale, prea tare ?
Ala am pus cascaval obisnuit, mi-au iesit minunate! Am pus un pic mai multa faina decat scrie reteta, in rest am respectat-o.
RăspundețiȘtergereLaura, ma bucur ca v-au placut ;)
RăspundețiȘtergereau un gust foarte bun
RăspundețiȘtergereMa bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut !
RăspundețiȘtergereLa cite grade se coc?multumesc
RăspundețiȘtergere