luni, 21 decembrie 2009

Prajitura cu fulgi de ovaz





Reteta eva.ro

Ingrediente:
200 gr de fulgi de ovaz
150 gr de faina
100 gr de alune pisate
1 praf de copt
sare
200 gr de unt
8 linguri de zahar
2 oua
1 plic ness
1 lingurita de pudra de scortisoara.
Caramel:
4 linguri de zahar
o bucatica de unt
3-4 linguri de lapte.

Se amesteca fulgii de ovaz, faina, jumatate din alunele tocate, praful de copt, putina sare, pliculetul de ness si scortisoara. Se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi amestecul de fulgi. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Se pune zaharul la topit, se adauga laptele si untul si se toarna caramelul peste aluatul din tava. Se presara restul de alune si se coace aproximativ 25 de minute la 180C.

Are o aroma minunata, dar este cam sfaramicioasa :(

5 comentarii:

  1. Прекрасно предложение!Поздрави и весели празници!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de impliniri!! La Multi Ani!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori frumoase si linistite, care sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai reiau povestea, te rog arunca un ochi la mine pe blog.

    Ia sa vad poate merge link direct: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/01/un-semnal-de-alarma-pentru-blogosfera.html

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere