Crema: 250 ml frisca lichida 250 ml lapte coaja rasa de la o lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 budinca de lamaie 2 linguri faina 100 gr zahar 6 galbenusuri Aluat: 350 gr faina 1 praf de copt 150 gr zahar 100 gr unt zeama de la 1/2 lamaie 4 oua
Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se toarna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Intre timp se prepara aluatul. Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si praful de copt si se amesteca bine.
Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza 3/4 din aluat, ridicandu-l putin pe margini, apoi crema si restul de aluat. Se coace aproximativ 35 de minute la 180C.
Multumesc Kerim ! Scuze, era o greseala la modul de preparare. Nu se pune praf de copt la crema. Am scris de faina si am asociat automat cu praful de copt :) Am modificat reteta acum ;)
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
trebuie sa fie o nebunie, ai luat premiile iubita!! ti le ofer si eu cele de la Cami, te tzuc.
RăspundețiȘtergereClaudia-Maria, este foarte buna si aromata ! Multumesc mult pentru premii !
RăspundețiȘtergereCiao!!! grazie per averla provata !!!! é meravigliosa!!!! complimenti!!!
RăspundețiȘtergereBaci baci!!
superba! am s-o incerc si eu dar n'am sa rezist tentatiei de a o imbunatati... pupici!
RăspundețiȘtergereFederica, sono felice che ti piace la mia ciambella :) Grazie per la ricetta !
RăspundețiȘtergereKlausenburger, ma bucur ca iti place :) Sa ma anunti si pe mine daca o faci, sa vad ce imbunatatiri ii aduci ;)
RăspundețiȘtergereSuper arata!Felicitari!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc mult Mirela !
RăspundețiȘtergereSa vad cum pot sa rezist! Mi-am propus sa nu mai fac dulciuri o perioada buna, sunt la oarece dieta. Ti-a iesit minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flor ! Si apreciez ca poti sa rezisti tentatiei de dulce ;)
RăspundețiȘtergerebuna as vrea sa stiu si eu se pune praf de copt si la crema mersi si astept raspunsul tau arata superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
RăspundețiȘtergereMultumesc Kerim ! Scuze, era o greseala la modul de preparare. Nu se pune praf de copt la crema. Am scris de faina si am asociat automat cu praful de copt :) Am modificat reteta acum ;)
RăspundețiȘtergere