miercuri, 18 februarie 2009

Cozonac cu mac


Reteta aluat culinar.ro (Maya)

Aluat:

350 gr faina

25 gr drojdie

40 gr zahar

50 gr unt

120 ml lapte

sare

1 ou

coaja rasa de la 1/2 lamaie

Umplutura:

50 gr zahar

120 gr apa

200 gr mac

50 gr unt
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pentru umplutura, se fierbe zaharul in apa, se adauga macul macinat si untul si se amesteca bine.
Drojdia se dizolva cu zahar in putin lapte cald. Se amesteca apoi cu faina, sarea, zaharul, untul si laptele. Se framanta un aluat si se lasa la dospit. Se intinde o foaie pe care se presara umplutura. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de chec. Se mai lasa putin la dospit, dupa care se unge cu ou batut. Se coace 30 de minute la 180C, apoi inca 20-25 de minute la 160C.

3 comentarii: