vineri, 27 februarie 2009

Paine impletita cu cacao si cafea



Reteta inspirata din cartea "How to bake"

Aluat:

400 gr faina
1 plic drojdie uscata
180 ml apa calda
80 gr zahar
40 gr cacao
4 linguri de unt
1/2 lingurita de sare
1 ou
Umplutura:
180 gr crema de unt
3 linguri zahar
1 zahar vanilat
3 linguri pesmet
1 linguri cafea ness
1 ou
esenta de vanilie

Se amesteca faina cu cacaoa, zaharul, sarea si drojdia. Se adauga untul taiat cubulete, oul si apoi treptat apa.
Se framanta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu crema de unt. Se adauga cafeaua ness, oul si esenta de vanilie.
Se adauga pesmetul si se amesteca bine. Trebuie sa iasa o compozitie mai consistenta, dar care se poate intinde usor. Se poate adauga un strop de lapte daca e cazul.

Dupe ce aluatul a dospit, se imparte in trei. Se intind foi rectangulare, se intinde o parte din umplutura si se ruleaza.
Vor rezulta trei rulori care se impletesc. Se aseaza intr-o tava de chec pe hartie de copt. Se presara deasupra un zahar vanilat.
Se coace pentru 45 de minute, la 180C. Dupa ce se scoate din cuptor se pensuleaza cu un sirop din putin zahar pudra, zeama de lamaie si apa.

Un comentariu: