miercuri, 18 februarie 2009

Risotto cu lamaie si mazare cu pui la cuptor


Reteta risotto retetazilei.ro

Ingrediente:

200 g orez

850 ml supa de legume

50 g mazare

50 g parmezan ras

zeama de la jumatate de lamaie

pulpe de pui

4 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

curry
patrunjel verde

delikat, sare, piper


Pulpele de pui se ung cu amestecul de ulei de masline, usturoi pisat, curry, patrunjel verde tocat, sare si piper.
Se pun intr-o tava si se baga la cuptor pana se rumenesc. Se caleste orezul timp de 1 minut la foc mediu, amestecand incontinuu. Se adauga o cana de supa si se amesteca pana ce este absorbita. Se reduce intensitatea focului si se adauga restul de supa, cate o cana pana este absorbita in intregime si orezul devine fraged. Se adauga mazarea si se mai lasa timp de 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc. Se adauga parmezanul si zeama de lamaie se mai adauga sare si piper si se amesteca bine.

Un comentariu: