vineri, 20 noiembrie 2009

Paine neagra impletita






Ingrediente:
500 gr faina neagra
1 plic drojdie uscata
250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
sare

Se framanta aluatul, se lasa la dospit, dupa care se imparte in patru. Se iau cate doua bucati, se modeleaza cate o forma lunguiata si se impletesc. Se presara cu faina alba, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ 30 de minute.

10 comentarii:

  1. buna, spune-mi de unde ai gasit faina neagra in Timisoara ? Si eu caut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc faina neagra Baneasa si se gaseste la Kaufland, Real sau alte super/hyper market-uri

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi de info, am sa ma uit si eu, ieri am incercat reteta ta de patratele cu telemea, hmm n-au rezistat mai mult de jumatate de ora :)), foarte bune sunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vlad, ma bucur ca ai incercat reteta de patratele si ca v-a si placut ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai asa, acum m-am pus sa incerc painea neagra ce ai facut-o tu, sa vedem ce iese :) Faina neagra am gasit la kaufland, nu stiu cum de nu am vazut-o pana acum.
    Ma pregatesc serios, mai am putin si termin cursul de bucatari, trebuie sa-i incant la examenul final :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Faina neagra a aparut de curand prin magazine, poate de aia n-ai observat-o. Sper sa-ti placa painica :) Mie cel mai mult mi-a placut painea facuta dupa reteta lui Jamie, dar aia este cu faina alba. Unde faci curs de gatit ? Suna interesant ... ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. deci nici nu stiu ce reteta sa fac,sincer,sunt asa frumoase si bine facute toate,esti o pro:d:d:d:d

    RăspundețiȘtergere