Aluat: 200 gr faina 100 gr unt 60 gr zahar 1 ou Umplutura: 200 gr afine 500 gr branza dulce 100 ml frisca lichida 200 ml smantana 100 gr zahar 1 zahar vanilat 3 oua
Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se amesteca cele doua compozitii. Afinele se fac piure.
Se aseaza aluatul in forma cu margini detasabile, presandu-l si pe margini. Se toarna 1/2 din compozitia de branza. Din loc in loc se pune cate o lingura de afine si cu o scobitoare se amesteca facand cercuri. Se pune si restul compozitiei de branza si se procedeaza la fel. Se coace aproximativ 50 de minute la 180C.
Imi place sa citesc comentarii la sfarsitul retetei, de genul: MINUNATA, NU E REA DELOC..., NU E PE GUSTUL MEU DAR AI CASEI AU DEVORAT-O..., so, cum a fost? Blatul este sfaramicios? Multumesc!
Llaavviinniiaa :) Am sa tin cont pe viitor de sfatul tau si am sa scriu impresiile mele la sfarsit ;) Mie mi-a placut gustul acrisor de la smantana si afine. Se tine la frigider, deci este racoaroasa. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca e prima data cand mananc afine :) Blatul nu este foarte sfaramicios, adica, cu putina grija nu e nevoie sa papi felia desupra farfuriei :)
Dyanna, se face foarte usor. Eu am luat afine de la Kaufland sambata asta, nu stiu in piata daca mai sunt ... Initial vroiam sa o fac cu zmeura, dar am gasit doar afine.
Multumesc de raspuns. De consistenta blatului te intrebam doar in ideea ca imi plac blaturile mai pufoase dar tot ma bate gandul sa o incerc, caci, ca si tine cred ca ar fi prima data cand as manca afine. Deh, eu sunt olteanca si la noi mai deloc nu se gasesc afine din cate stiu eu. (traiasca supermarketurile :-) )
Minunata reteta, afinele sint preferatele mele. Mersi pt. vizita ta la mine in blog. PS: Ai uitat sa ridici premiile, carul cu premii. o zi buna ! CAmi
Multumesc Cami ! N-am uitat de premii ... le-am ridicat deja (http://ala-cooking.blogspot.com/2009/07/premii-multe.html) Multumesc mult ! O zi excelenta si tie.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Imi place sa citesc comentarii la sfarsitul retetei, de genul: MINUNATA, NU E REA DELOC..., NU E PE GUSTUL MEU DAR AI CASEI AU DEVORAT-O..., so, cum a fost?
RăspundețiȘtergereBlatul este sfaramicios?
Multumesc!
Llaavviinniiaa :) Am sa tin cont pe viitor de sfatul tau si am sa scriu impresiile mele la sfarsit ;) Mie mi-a placut gustul acrisor de la smantana si afine. Se tine la frigider, deci este racoaroasa. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca e prima data cand mananc afine :) Blatul nu este foarte sfaramicios, adica, cu putina grija nu e nevoie sa papi felia desupra farfuriei :)
RăspundețiȘtergereNu mi se pare grea.Dar,oare se mai gasesc afine ?
RăspundețiȘtergereDyanna, se face foarte usor. Eu am luat afine de la Kaufland sambata asta, nu stiu in piata daca mai sunt ... Initial vroiam sa o fac cu zmeura, dar am gasit doar afine.
RăspundețiȘtergereMultumesc de raspuns. De consistenta blatului te intrebam doar in ideea ca imi plac blaturile mai pufoase dar tot ma bate gandul sa o incerc, caci, ca si tine cred ca ar fi prima data cand as manca afine. Deh, eu sunt olteanca si la noi mai deloc nu se gasesc afine din cate stiu eu. (traiasca supermarketurile :-) )
RăspundețiȘtergeresuper buna !!!
RăspundețiȘtergerenota 20, ALA!!!
Cu multa placere Lavinia ! Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Sabina !
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare buna, pentru ca arata suuupeeer!!!
RăspundețiȘtergereTe pup.
Multumesc Elisa :)
RăspundețiȘtergereMinunata reteta, afinele sint preferatele mele. Mersi pt. vizita ta la mine in blog. PS: Ai uitat sa ridici premiile, carul cu premii. o zi buna ! CAmi
RăspundețiȘtergereMultumesc Cami ! N-am uitat de premii ... le-am ridicat deja (http://ala-cooking.blogspot.com/2009/07/premii-multe.html) Multumesc mult ! O zi excelenta si tie.
RăspundețiȘtergeremmm..super desert pt vara si afine...yamy.
RăspundețiȘtergerefelicitari pt blog!!
Multumesc Kity ! Te mai astept pe la mine :)
RăspundețiȘtergereyami..........esti o bucatareasa de nota 10.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Gabriela :) Esti tare draguta !
RăspundețiȘtergere