joi, 26 martie 2009

Crisp salt crackers





Reteta angiesrecipes.blogspot.com

Aluat 1:
25 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
13 gr unt
Aluat 2:
200 gr faina
1/2 plic drojdie uscata
125 gr apa calduta
1 lingurita sare

Se amesteca cu degetele faina, sarea, bicarbonatul si untul, pana se obtine o compozitie nisipoasa. Eu am mai adaugat un cubulet mic de unt si o lingura de faina, ca sa se lege mai bine.
Se framanta aluatul cu drojdie si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie dreptungiulara. Se presara bucatele din aluatul cu unt pe 2/3 din foaie si se impacheteaza. Se intinde din nou o foaie si se decupeaza formele de biscuiti, fiecare patratel se inteapa cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt, se acopera cu un servet, se lasa 30 de minute dupa care se coc aproximativ 20-25 de minute pana se rumenesc si devin crocanti.
Mi-a iesit exact o tava de biscuiti. Se pot adauga in compozitie diferite condimente sau ierburi.

8 comentarii:

  1. Au iesit foarte buni, desi sunt asa simpli. Daca iti plac mai crocanti, poti sa-i lasi sa se rumeneasca mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. gramajul e fix sau se poate face ochiometric, fiindca cantarul meu e stricat. apa e gr sau ml?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bucatar maniac, la aluaturi se poate si ochiometric :) Aluatul cu drojdie sa nu fie prea tare, iar cel cu unt sa se desfaca in bucatele cum vezi in poza. 125 gr de apa inseamna 100 ml. Am masurat acuma :) Spor !

    RăspundețiȘtergere