Aluat 1: 25 gr faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita bicarbonat 13 gr unt Aluat 2: 200 gr faina 1/2 plic drojdie uscata 125 gr apa calduta 1 lingurita sare
Se amesteca cu degetele faina, sarea, bicarbonatul si untul, pana se obtine o compozitie nisipoasa. Eu am mai adaugat un cubulet mic de unt si o lingura de faina, ca sa se lege mai bine. Se framanta aluatul cu drojdie si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie dreptungiulara. Se presara bucatele din aluatul cu unt pe 2/3 din foaie si se impacheteaza. Se intinde din nou o foaie si se decupeaza formele de biscuiti, fiecare patratel se inteapa cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt, se acopera cu un servet, se lasa 30 de minute dupa care se coc aproximativ 20-25 de minute pana se rumenesc si devin crocanti. Mi-a iesit exact o tava de biscuiti. Se pot adauga in compozitie diferite condimente sau ierburi.
Bucatar maniac, la aluaturi se poate si ochiometric :) Aluatul cu drojdie sa nu fie prea tare, iar cel cu unt sa se desfaca in bucatele cum vezi in poza. 125 gr de apa inseamna 100 ml. Am masurat acuma :) Spor !
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
reteta asta sigur am sa o incerc.
RăspundețiȘtergereAu iesit foarte buni, desi sunt asa simpli. Daca iti plac mai crocanti, poti sa-i lasi sa se rumeneasca mai bine.
RăspundețiȘtergeregramajul e fix sau se poate face ochiometric, fiindca cantarul meu e stricat. apa e gr sau ml?
RăspundețiȘtergereBucatar maniac, la aluaturi se poate si ochiometric :) Aluatul cu drojdie sa nu fie prea tare, iar cel cu unt sa se desfaca in bucatele cum vezi in poza. 125 gr de apa inseamna 100 ml. Am masurat acuma :) Spor !
RăspundețiȘtergeremultumesc foarte mult
RăspundețiȘtergereCu multa placere !
RăspundețiȘtergere