Ingrediente: 200 gr faina 200 gr nuca tocata marunt 200 gr unt 1 ou 150 gr zahar 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom
Se framanta un aluat din toate ingredientele si se lasa la rece pentru 1 ora. Se intinde apoi o foaie, se decupeaza forme si se coc aproximativ 15-20 minute la 180C, in cuptorul preincalzit.
Spune-mi cum ti-au iesit te rog! Tocmai am dezbatut pe blogul Mihaelei - Bunatati din bucataria mea si pe culinar faptul ca o reteta similara mi-a iesit ''tare ca piatra''. Mihaela ma consola ca asa trebuie - facuti la 1 decembrie si mancati de Craciun. Tu ce zici? Cum ti-au iesit, cum e gustul, consistenta? Multumesc!
Lavinia, mie mi-au iesit crocante, dar nu tari sa nu le poti manca. Ideea este sa le scoti din cuptor cand incep sa se rumeneasca si inca sunt destul de moi. Daca le ti pana se intaresc, se intaresc si mai tare dupa ce le scoti. Mie nici un fursec nu mi-a iesit "tare ca piatra". A ... si le coc la 180C, nu 200 cum am vazut in alte retete de fursecuri. La gust, mi-a placut mult combinatia de nuca si rom.
deci verdictul:ff buni,cand i am scos din cuptor nu erau tari da nici ff moi iar apoi s au intarit,multumesc pt reteta sincer ff usor de facut,aluatul pana la urma nu s a mai farmitat si am putut face forme de biscuiti:d:d:d:d:d:d
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Spune-mi cum ti-au iesit te rog! Tocmai am dezbatut pe blogul Mihaelei - Bunatati din bucataria mea si pe culinar faptul ca o reteta similara mi-a iesit ''tare ca piatra''. Mihaela ma consola ca asa trebuie - facuti la 1 decembrie si mancati de Craciun.
RăspundețiȘtergereTu ce zici? Cum ti-au iesit, cum e gustul, consistenta?
Multumesc!
Lavinia, mie mi-au iesit crocante, dar nu tari sa nu le poti manca. Ideea este sa le scoti din cuptor cand incep sa se rumeneasca si inca sunt destul de moi. Daca le ti pana se intaresc, se intaresc si mai tare dupa ce le scoti. Mie nici un fursec nu mi-a iesit "tare ca piatra". A ... si le coc la 180C, nu 200 cum am vazut in alte retete de fursecuri. La gust, mi-a placut mult combinatia de nuca si rom.
RăspundețiȘtergereinteresanta si numai buna acum de preparat ca tot se apropie sarbatorile
RăspundețiȘtergereMultumesc Dulcik !
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeredeci verdictul:ff buni,cand i am scos din cuptor nu erau tari da nici ff moi iar apoi s au intarit,multumesc pt reteta sincer ff usor de facut,aluatul pana la urma nu s a mai farmitat si am putut face forme de biscuiti:d:d:d:d:d:d
RăspundețiȘtergere