marți, 17 februarie 2009
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca
Reteta blat Dragonika
Blat:
7 oua
160 gr faina
160 gr zahar
2 linguri de ulei
1 praf de copt
esenta de rom
Crema:
400 ml lapte
1 budinca de vanilie
50 gr ciocolata
90 gr zahar
200 gr unt
esenta de rom
200 ml frisca lichida
Se mixeaza ouale, zaharul si praful de copt foarte bine pana se fac ca o crema, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand usor.
Adaugam uleiul si esenta, amestecam si apoi punem compozitia in tava pe hartie de copt. Se coace la 160C pentru 40-45 minute.
Se face budinca de vanilie in laptele in care s-a topit ciocolata. Se adauga zaharul si esenta de rom.
Se lasa la racit si se amesteca apoi cu untul. Se lasa la rece.
Dupa ce blatul s-a racit, se toarna crema, se niveleaza, apoi prajitura se taie patratele.
Fiecare patrat se orneaza cu frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata super! Toata ziua bucataresti cate ceva.
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu la mine.