miercuri, 8 aprilie 2009

Tort coronita cu capsuni / Strawberry cake


Blat dupa o reteta din suplimentul Practic in bucatarie "Prajituri traditionale romanesti"

Blat:

200 gr unt
4 oua
300 gr faina
1 praf de copt
200 gr zahar
125 ml vin rosu
Crema:
350 ml lapte
1 budinca de vanilie cu bucatele de capsuni
2 linguri de zahar
150 ml frisca lichida
Decor:
capsuni

Se freaca ouale cu untul moale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga vinul, apoi faina si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se coace aproximativ o ora la 180C.
Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit. Frisca lichida se mixeaza pana se intareste bine, iar apoi se incorporeaza in budinca.
Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca si se taie apoi in 3. Se umplu foile de blat cu crema de budinca, se unge apoi si deasupra si se orneaza cu capsuni.

Foarte interesant blatul cu vin. Iar crema de budinca si frisca este o alta varianta la cea de budinca si unt. Mie mi se pare mai gustoasa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dough:
200 grams butter
4 eggs
300 gr flour
1 baking powder
200 grams sugar
125 ml red wine
Cream:
350 ml milk
1 vanilla pudding with strawberry pieces
2 tablespoons sugar
150 ml whipped cream
Topping:
strawberry

Mix the eggs with soft butter, then add sugar and mix to obtain a creamy composition.
Add wine, then flour and mix well. Bake the about one hour at 180C.
Meanwhile prepare the pudding and let it cool. Mix the whipped cream until strengthens fine, and then incorporated in the pudding.
After the cake is baked let it cool and then cut into 3. Fill it with cream, and decorate with strawberries.
The wine cake has a very interesting taste. And pudding and whipped cream is another variant of the pudding and butter cream. I think is more tasty.

6 comentarii:

  1. Minunat Ala! Pastreaza-mi si mie o feliuta. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Marcela ! Dar tortuletul s-a evaporat :D
    Data viitoare iti pastrez o felie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoasa coronita!si nota de originalitate e remarcabila.si eu am facut o coronita cu capsune...dar altfel.felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Alison ! Am vazut si coronita ta ... arata super :) Felicitari si tie !

    RăspundețiȘtergere
  5. How original this cake looks! I love it!

    RăspundețiȘtergere
  6. Thanks Talita ! It is also very tasty ;)

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro