skip to main |
skip to sidebar
Reteta culinar.ro
Blat:
125 gr unt
50 gr zahar
3 oua
200 gr faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 praf de copt
Crema:
300 ml lapte
3 linguri gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
esenta de vanilie
Glazura:
200 gr ciocolata
Untul, zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se aseaza compozitia intr-o forma pe hartie de copt si se da la cuptor pentru 20 de minute la 180C. Laptele, untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si cocosul. Se pune peste blatul racit. Pentru glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema. Se lasa 1 ora la rece.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Cake:
125 gr butter
50 gr sugar
3 eggs
200 grams flour
2 tablespoons cocoa
2 tablespoons milk
1 baking powder
Cream:
300 ml milk
3 tablespoons semolina
80 gr butter
80 gr sugar
100 grams coconut
vanilla essence
Topping:
200 grams chocolate
Mix butter, sugar and eggs, then add cocoa, flour and baking powder.
Put the composition on a baking paper in a tray and bake 20 minutes at 180C.
Milk, butter and semolina are put on the fire until thickening. Add vanilla extract and sugar.
Place over cooled cake. For topping melt the chocolate and pour over cream. Refrigerate for 1 hour.
A facut mama azi prajitura asta, e foarte foarte buna, mai ales crema, pe cand sa o puna la rece abea a mai ramas din ea :D
RăspundețiȘtergereIulia, ma bucur mult ca v-a placut ! Sa va fie de bine.
RăspundețiȘtergere