marți, 17 februarie 2009

Painici cu usturoi si ierburi




Reteta culinar.ro (shumaila)

Ingrediente:

450 ml apa calduta

14 g drojdie uscata

700 g faina

2 lingurite sare

100 g unt

4 catei de usturoi

rozmarin

patrunjel


Punem intr-un bol faina, sarea, drojdia si apa si framantam.
Intr-un alt bol uns cu putin ulei de masline, punem aluatul si-l lasam sa-si dubleze volumul. In timp ce creste bila spumam untul si adaugam cateii de usturoi pisati, rozmarin si patrunjel. Frecam bine cu mixerul. Portionam aluatul in 8 bucati. Intindem cu sucitorul forme ovale. Ungem cu untul. Rulam si taiem pe lung (dar nu pina jos) cu un cutit. Rulam sub forma de melc cu partea taiata in sus si punem in tava pe hirtie. Ungem cu ou. Dam la cuptor 25 de minute la 180C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu