duminică, 29 martie 2009

Tarta cu spanac




Dupa o reteta Jamie Oliver

Aluat:
500 gr faina
200 gr unt
2 oua
4 linguri lapte
sare
Umplutura:
300 gr spanac proaspat
200 gr sunca afumata
5 cepe rosii mici
3 oua
6 linguri de smantana
200 gr cascaval
sare, piper

Se face un aluat si se lasa pentru 30 de minute la frigider. Intre timp se pregateste umplutura. Ceapa se taie solzisori si se se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga sunca taiata in bucati subtiri, iar apoi spanacul. Se adauga sare si piper. Se lasa pe foc, pana cand spanacul este facut. Se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat si se adauga smantana si 100 gr cascaval ras. Se sareaza dupa gust.
Aluatul se intinde si se aseaza in tava. Se presara spanacul si se toarna peste amestecul de ou cu smantana. Se presara peste restul de cascaval ras. Se lasa la cuptor 30-40 de minute, pana se rumeneste.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu