skip to main |
skip to sidebar
Ingrediente:
1 iepure (de casa am avut eu)
Marinata:
600 ml vin rosu
sare
boabe de piper
2 foi de dafin
cimbru
5 catei de usturoi
Sos:
2 cepe
3 fire ceapa verde
2 morcovi
1 patrunjel
1 ardei rosu
sare, piper, boia
smantana
Galusti de paine:
5 felii de paine
50 gr unt
1 ou
sare, piper, boia
2,3 linguri faina
Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat.
Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).
Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.
Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.
Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa gust.
Uite o retetea nemaipomenita! Francezii mananca mult iepure...ce culori frumoase ti-au iesit la sos...
RăspundețiȘtergereMultumesc Shari !
RăspundețiȘtergereMultumim pt reteta! Este ceva ce nu am mai intalnit pana acum. O incerc si eu :)
RăspundețiȘtergereFoarte fain ti-a iesit, Ala!
RăspundețiȘtergereLa parintii mei acasa se prepara foarte mult iepure deoarece tata inafara de faptul ca este inginer, este si un vanator desavarsit:) asa ca sper sa mearga aceasta reteta si pentru vanat:).
O sa le transmit reteta...de fapt mamei:) iar eu o voi incerca probabil la un iepure cumparat de aici de pe meleagurile Bremanestilor:).
Te pupicesc!
Irisha, Iulia, va multumesc ! Sper sa va placa :) Ar trebui sa fie foarte bun si cu vanat, mai ales ca se marineaza in vin. Sa aveti spor ;) Va doresc o saptamana minunata !
RăspundețiȘtergere