Ingrediente: 20 gr drojdie 240 ml lapte 200 gr faina 1 praf sare 175 gr zahar 145 gr unt moale 30 gr gris 135 gr mac macinat 2 galbenusuri 300 gr branza de vaci 2 ligurite amidon 3 mere mari 3 linguri unt topit scortisoara
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, cu putin zahar. Se pune intr-un bol cu faina, sarea, 50 gr zahar si 75 gr unt si se framanta. Se lasa la dospit pentru o ora. Se pun la fiert 125 ml lapte cu 30 gr de unt. Se adauga grisul si macul si se mai firbe 5 minute. Se bat galbenusurile cu 50 gr zahar si 40 gr unt; se adauga restul de lapte, branza si amidonul. Merele se curata si se taie in doua. Se cresteaza si se pudreaza cu scortisoara. Se intinde aluatul intr-o forma rotunda. Se aseaza umplutura de branza. Se aseaza merele, si printre ele umplutura de mac. Se coace circa 45 de minute la 180C.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergere