luni, 16 februarie 2009
Tarta cu mere, mac si branza
Reteta culinar.ro (Amalia)
Ingrediente:
20 gr drojdie
240 ml lapte
200 gr faina
1 praf sare
175 gr zahar
145 gr unt moale
30 gr gris
135 gr mac macinat
2 galbenusuri
300 gr branza de vaci
2 ligurite amidon
3 mere mari
3 linguri unt topit
scortisoara
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, cu putin zahar. Se pune intr-un bol cu faina, sarea, 50 gr zahar si 75 gr unt si se framanta. Se lasa la dospit pentru o ora.
Se pun la fiert 125 ml lapte cu 30 gr de unt. Se adauga grisul si macul si se mai firbe 5 minute.
Se bat galbenusurile cu 50 gr zahar si 40 gr unt; se adauga restul de lapte, branza si amidonul.
Merele se curata si se taie in doua. Se cresteaza si se pudreaza cu scortisoara.
Se intinde aluatul intr-o forma rotunda. Se aseaza umplutura de branza. Se aseaza merele, si printre ele umplutura de mac.
Se coace circa 45 de minute la 180C.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergere