Aluat: 500 gr faina 4 linguri de ulei 250 ml apa calduta putina sare Umplutura: 500 gr mere pesmet zahar scortisoara
Se framanta un aluat din toate ingredientele si se lasa o jumatate de ora in bol, acoperit cu un servet. Intre timp pregatim umplutura. Merele se curata si se dau pe razatoare. Se pun intr-o tigaie, se adauga zahar dupa gust si se tin pe foc pana scade zeama. Se adauga scortisoara si pesmet, si se lasa sa se raceasca. Impartim aluatul in doua. Se intind foi, se aseaza umplutura si se fac sul. Se ung cu putin ulei si se dau la cuptor la foc mic pentru 30-40 de minute. Cand se scot se mai ung putin cu ulei si se toarna deasupra o glazura pregatita din zahar pudra, scortisoara si putina apa.
Mie mi-au iesit putin cam nefacute in interor. Cred ca trebuia sa pun mai mult pesmet in umplura. Oricum, gustul este excelent si s-a papat tot.
e cam incompleta reteta ta,acest aluat se framanta f bine apoi se lasa impartit in bucati cat se foloseste odata ,dupa ce s-a odihnit suficient unse cu ulei pt a nu se usca si acoperite ,se i-a cate o turta se intinde la inceput cu sucitorul apoi se incepe acel proces destul de complicat pt cei ce nu cunosc tactica banateana,se trage cu mana roata roata.bineneteles acest aluat trebue sa fie pe o fata de masa curata sau ceva special ce il folositi doar pt asa ceva,se tot trage de aluat pana ramane fff subtire"ca foaia de hartie"apoi se pune merele dar intai se calesc putin cu unt si zahar dar nu se rad pe razatoare se dau pe robot felii subtiri ,nu e cazu nici de gris de nimic doar scortisoara.cu ajutorul fetei de masa se ruleaza nu inainte de a fi stropita cu ulei sau pensulata cu unt topit,e exceptional strudelu dar necesita ceva experienta si rabdare.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
e cam incompleta reteta ta,acest aluat se framanta f bine apoi se lasa impartit in bucati cat se foloseste odata ,dupa ce s-a odihnit suficient unse cu ulei pt a nu se usca si acoperite ,se i-a cate o turta se intinde la inceput cu sucitorul apoi se incepe acel proces destul de complicat pt cei ce nu cunosc tactica banateana,se trage cu mana roata roata.bineneteles acest aluat trebue sa fie pe o fata de masa curata sau ceva special ce il folositi doar pt asa ceva,se tot trage de aluat pana ramane fff subtire"ca foaia de hartie"apoi se pune merele dar intai se calesc putin cu unt si zahar dar nu se rad pe razatoare se dau pe robot felii subtiri ,nu e cazu nici de gris de nimic doar scortisoara.cu ajutorul fetei de masa se ruleaza nu inainte de a fi stropita cu ulei sau pensulata cu unt topit,e exceptional strudelu dar necesita ceva experienta si rabdare.
RăspundețiȘtergeresi se adauga si o lingura de otet 2 ulei+faina tip 000
RăspundețiȘtergerefelicitari pt blog si pt celelalte retete !multa sanatate si mult succes!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mika ! Da, asa se face ca la carte ;)
RăspundețiȘtergere