duminică, 21 februarie 2010

Chiftelute marinate din piept de pui









Ingrediente:
500 gr carne tocata din piept de pui
150 gr pastrama afumata de pui
1 ou
1 ceapa
4 catei de usturoi
patrunjel verde
sos de rosii
oregano, busuioc
pesmet
cascaval
Piure:
500 gr cartofi
unt, lapte
4 catei de usturoi
50 gr masline verzi
patrunjel verde

Pastrama de pui se marunteste cu robotul si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, patrunjelul verde, oul, sare si piper, pesmet. Se amesteca bine si se formeaza chiftelutele, punand in mijloc cate un cubulet de cascaval. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc pana se rumenesc. Se aseaza apoi intr-un vas de yena, se toarna sosul de rosii condimentat cu sare, piper, oregano si busuioc si se presara deasupa cascaval ras. Se pune din nou la cuptor pentru 10-15 minute. Am servit chiftelutele cu piure din cartofi facut cu unt si lapte in care am adaugat usturoi, masline si patrunjel maruntite la robot.

13 comentarii:

  1. Si mie imi place mancarea asta. O seara frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  2. la cum arata:|:|imi imaginez ce bune tre' sa fie

    RăspundeţiȘtergere
  3. o mincarica de exceptie si eu o mai fac,dar tips-ul cu cascavalul nu-l stiam,de retinut!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Inca nu am incercat chiftelute la cuptor...am sa incerc...Buna mancarica asta...:)

    RăspundeţiȘtergere
  5. arata grozav chiftelutele tale.eu fac si snitele asa la cuptor.dureaza mai mult,dar e mai sanatos.
    vrei sa facem schimb de bloguri?eu te-am trecut deja la mine

    RăspundeţiȘtergere
  6. O Primava superba iti doresc cu multe bucurii si impliniri, Satmareanco.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Va multumesc ! Pansy, s-a rezolvat ;)

    RăspundeţiȘtergere
  8. am uitat sa-ti spun ca eu sunt baimareanca la origine

    RăspundeţiȘtergere
  9. Daaaa deci treb sa mi iau ustensile pt bucatarie se pare he he,ff faina reteta,atre as vrea sa o incerc si eu

    RăspundeţiȘtergere
  10. Multumesc ! Sigur o sa iti iasa foarte bune ;)

    RăspundeţiȘtergere